Kenyeret pedig mindig fogunk fogyasztani

Kenyeret pedig mindig fogunk fogyasztaniNehéz munkájuk van a pékeknek, hiszen ne vár rájuk más, mint az állandó éjszakázós. Hosszú távon pedig, mindig éjszakai műszakban dolgozni, semmiképp sem egészséges. Mégsem lehet azt látni, hogy a szakmát tömegesen hagynák el az emberek, sőt! Valahogy, mintha évről-évre egyre több pék kezdené el a szakiskolát. Amely az egyik szempontból becsülendő dolog, hiszen egy ősi mesterségről beszélünk, azonban a másik oldalról igazán vet föl ez a helyzetkérdéseket. Hiszen ha a piac bővülése nélkül folyatódik a munkaerő növekedése, akkor vagy elkezd majd megjelenni a pályaelhagyás nagyobb számban, vagy esetleg akár a fizetés is drasztikusan lentebb esik. Szerencsére azonban ettől még nem kell tartani,mert olyan városokban is mint Ajka, az ajkai állásajánlatok oldalon, még mindig ott fityeg folyamatosan egy pékeknek szóló álláshirdetés, Így egyelőre a szakma kitart, de lehetséges érdemes lesz a jövőben, a jövőben a képzés létszámának a csökkentésen elgondolkodni. Ezzel garantálva, hogy Ajkán is maradjon szabad pék állás.

Leave a Comment

(0 Comments)

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük