Követelmények a szakácsoktól
Minden szakácsnak megvan az a lehetősége, hogy gyakorlati helyekre kirendelve beleláthasson az egész leendő munkájába. Ilyenkor már ugye késő megmakacsolni magunkat, de olyan is akad, aki így sokkal jobban megszereti a munkáját, esetleg elege van a sok elméletből, mert szerinte gyakorlatból lehet csak tanulni. Ami igazán fontos egy szakács személyiségében, az a kitartás és ambíció, a lelkesedés, a precizitás, a kézügyesség és az esztétikai érzék. Alázatosnak kell lenni a munkával szemben, ez azzal indul, hogy elkezdheted a legalján, ami leginkább a krumpli pucolás vagy a mosogatás. Innen haladhatsz felfelé, ha látják, hogy több van benned, mint az elsőre látszik. Rád bízhatnak nagyobb feladatokat, mint az asztaldíszítés és egyebek. Konyhai kisegítőként kezded, aztán egyre feljebb és feljebb jutsz. Szokták mondani, hogy azokból lesznek a legjobb főnökök, akik a legaljáról kezdik el, mert így belelátnak minden munkarészletbe. Motiváció nélkül pedig egyszerűen lehetetlen végigcsinálni az egészet. Dunakeszin is hiány van konyhai kisegítőkből, ha kell egy nagyszerű gyakorlati lehetőség, kattints a dunakeszi webes munkaerő hirdetési portálra.
Leave a Comment
(0 Comments)